In2Dogs

Beginnerscursus Hoopers

hoopers

Cursus

Door Hoopers werk je niet alleen aan de fysiek gezondheid van je hond, maar ook aan jullie onderlinge communicatie en samenwerking.

Beginnerscursus Hoopers

Hoopers is een relatief nieuwe hondensport die steeds populairder wordt onder hondenliefhebbers. Het is een geweldige manier om de band tussen jou en je trouwe viervoeter te versterken, terwijl jullie samen plezier hebben en actief bezig zijn.

Bij Hoopers leer je jouw hond op afstand door een parcours heen te sturen door middel van jouw stem- en lichaamsaanwijzingen. Hierdoor word je je veel meer bewust van jouw eigen lichaamstaal en hoe jouw hond hierop reageert. Door samen Hoopers te doen, werk je niet alleen aan de fysieke gezondheid van je hond, maar ook aan jullie onderlinge communicatie en samenwerking. Je leert elkaar beter begrijpen en versterkt het vertrouwen tussen jullie

Het parcours kan bestaan uit poortjes (hoops), tunnels, tonnen en/of hekjes. Alle toestellen worden eerst apart aangeleerd waarbij jouw hond leert op afstand van jou te werken. Dit maakt het een zeer toegankelijke sport voor mensen van alle leeftijden en fysieke condities.

Hoopers biedt voor jouw hond naast een fysieke ook een mentale uitdaging. Terwijl hij het parcours aflegt, moet hij leren om op jouw commando te reageren en de juiste route te volgen. Dit helpt hem om zijn concentratie en focus te verbeteren.

Hoopers is geschikt voor alle hondenrassen vanaf 6 maanden. Zelfs honden met fysieke beperkingen kunnen meedoen aan deze sport, omdat het geen sprongen bevat die belastend zijn voor gewrichten

Bij In2Dogs wordt gewerkt volgens de positieve trainingsprincipes, er wordt niet gewerkt met correcties of dwang. Plezier voor hond en eigenaar staat voorop!

Meer weten? Er staat veel informatie en leuke filmpjes op

http://www.nadac-hoopers-nederland.nl

De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten.

Schrijf je in voor deze cursus